torsdag 29 augusti 2013

Torsdag


Väntar på bussen med mina två stora killar ❤

När PappaA kommit hem ifrån jobbet, så gick vi ut till en av våra grillplatser och lagade middag. Det är så skönt att vara ute och slippa allt trassel. Barnen leker, bygger kojor och röjer skog. Här har Viktor byggt ett skydd av träd, som han sågat och huggg ner själv. 

Tassa var naturligtvis med. Hon sprang runt i skogen och kollade läget. Inga älgar i närheten (puh..) 
Sötnötterna jobbar å grejar för fullt!


onsdag 28 augusti 2013

Finsockar


Jag gav mig på ett stickprojekt, som jag faktiskt inte trodde att jag skulle klara av. Men tjurskallen i mig var tvungen att försöka. Å vet ni vad.. Det gick! 


Socknarna är stickade i Drops Fabel, svart och Tex Mex. Ett tunt ullgarn, lätt att sticka i tyckte jag. 
Det var faktiskt inte så svårt som jag föreställt mig att det skulle vara. Det svåraste var nog att sticka hälen randig! 

 Men snyggt blev det!






onsdag 21 augusti 2013

Ryfjället

Linda, Mathilda och jag har varit upp på toppen av Ryfjället. Fjället ligger någon mil ifrån Tärnaby, det är 1413 m högt. Vår väg upp blev ca 5 km, med en stigning på 1000m. En vacker stig att vandra faktiskt. Vi hade alla varsin hund med oss. Tassa och jag teamade! 

Här är hon redo att starta vår vandring upp på fjället! Med ny dragsele och ett Baggenbälte runt min midja. Man behövde verkligen ha båda händer fria, så det var skönt att slippa hålla i ett koppel.

Några vattenpauser blev det. Det trasslade ihop sig ibland.. Svårt med tre yra hundar och tre yra tjejer! 
Solen sken på oss den första biten. Svetten rann rejält. Ju högre upp vi kom, desto svalare blev det. Å dimmigt.

Här har vi just kommit upp ovanför trädgränsen. Där åkte jackan på.
Dit upp på toppen ska vi.

Japp, vi fixade det! Jag var tveksam ett tag faktiskt. När vi hade 400 m kvar, så försvann stigen och dimman kom. Man såg inte mycket. Rätt som det var så va vi på brantaste stället, mitt i stenskravlet. Halkiga, våta klippor, en hund som drar och vill fram, eller åt sidan.. Men vi klarade det! Härliga känsla. 


Vi satte oss bakom det lilla huset uppe på toppen, i lä, och fikade. Oj oj så gott det var med varmt te. Mössa och vantar var ett måste. Det var riktigt kallt. Helt plötsligt så blåste dimman bort och landskapet öppnade sig. Helt fantastiskt vackert.

Tassa tar en powernap, innan vi börjar vandra neråt igen.


Det tog oss ca 4 timmar att gå upp och ner. En härlig tur. Det tar mest på kroppen att gå nedåt tycker jag. Har man också en liten Tassa som drar på, så blir det jobbigt. Hon drog omkull mig några gånger.. 

Vi glömde dock att skriva i boken uppe på toppen. Så vi måste väl tillbaka nästa år å göra det :-)

fredag 2 augusti 2013

2013.08.02

Det har varit fullt upp i några dagar nu. 
Igår var jag och sprang 10.4 km i terräng.  Linda, Tilda och jag sprang "cykelsnöret" fram o åter. En riktigt fin och naturskön runda. Man var då tvungen att koncentrera sig på vart man satte fötterna. Kul med variation, börjar bli enformigt att springa på grus och asfalt. 

Idag har jag och småkillarna varit med Tassa hos veterinären i Vilhelmina. Vi hade en riktigt mysig dag. Gick runt å tittade i affärer, åt glass, kilade på får och kaniner på Gårdsbutiken. På hemvägen såg vi en kungsörn! 


Väl hemma, så behövde Tassa få röra på sig, så jag tog cykel och cykelvagnen och drog iväg. Pontus i vagnen och Albin på egen cykel och Tassa på egna ben. Vi cyklade till Storuman och mötte pappa A, som just slutat jobbet. 

Nu är det kväll, och familjen sitter samlad i soffan och tittar på hajar! En bra dag för familjen Persson