onsdag 27 juni 2012

Sommarlov

Barnen har sommarlov! Vi är hemma mest hela dagarna och grejer på. Barnen fiskar och fiskar. Det går en hel del stora fiskar nere vid bron. Vi ser dom i vattnet, men dom är svåra att kroka. Någon dag ska vi nog lyckas dra upp en fin middagsfirre. Vädret varierar. Ena dagen skiner solen och det är riktigt varmt. Jag har naturligtvis hunnit med att bränna mig. Det krävs ju iof inte så mycket för det.. Idag blåser det kalla vindar igen. Sommarvärmen har inte infunnit sig ännu. Börjar undra när den ska komma egentligen? För än om jag inte gillar stark sol och tokvarmt, så kan det väl vara lite lagom sommar? Vad nu det är.. Löpningen går fint! Sprang 7,1 km förra veckan och det gick jättebra! Kändes som att jag hade kunnat fortsätta, men bäst att ta det lite försiktigt. Milen känns inom räckhåll i alla fall. Nästa år har jag och min löparkompis satt som mål att vara med på Blodomloppet. Tjejmilen vore också kul, men vi får se =) Vi tar ett år i taget. Idag sk barnen och jag börja bygga sommarhagen åt hästarna. Gräset har äntligen börjat växa. Det är så smidigt att ha hästarna ute på bete! Roligast av allt är ju när man släpper ut dom första gången. Att se hur lyckliga dom blir, det spritter även i den gamle mannen <3

torsdag 21 juni 2012

Tiger

Vi har nått så ovanligt som en liten Tiger i huset. Dom är ganska så ovanliga här i norr, men ibland kommer dom fram.

onsdag 13 juni 2012

St. Paulia

Jag har alltid haft en förkärlek till St.Paulia. Som barn hade jag ganska så många mini St.Paula. Denna vackra, fläckiga fick jag tag på via Tradera. Lite coolt att man kan köpa växter på auktion. Nu börjar fönstret att vara fullt av olika sorter. Alltid spännande att se vad det blir av knopparna.
Utomhus så går det lite trögt fortfarande. Rensade rabatterna igår, får hoppas på att det tar fart snart. De förbenade sorkarna har ätit upp massor av mina växter. Säkert 1/3 har dom skövlat!! Tur att de som finns kvar fröar av sig.

tisdag 5 juni 2012

Springa, löpa, jogga?

Ja vad är egentligen skillnaden? Jag vet inte faktiskt. Löpning låter ju som att det går snabbare än jogga, eller? Oavsett vad det heter, så är det en trevlig sysselsättning. Jag har varit ute på löprundor ganska så regelbundet (ca 3-4 gånger i veckan) i två månader. Trots det så går det så sakta för mig!! Jag är så långsam, typ snigel! Alla andra är väldigt mycket snabbare. Anders, som nyssen började följa med mig ut, han springer mkt fortare. Varför är det så? Hittade lite information om att det är genetiskt förutbestämt hur fort man kan springa. Det hade med fibrerna i musklerna att göra. Man kan naturligtvis träna upp dem, till en viss gräns. Men antingen var det så att man är snabb på korta distanser, eller uthållig på långdistans. Hmm, vad är då jag? Snigel på kortdistans?? Har lite lättare att hålla lugnt tempo och springa längre. Så, kanske jag aldrig blir någon hare! Egentligen spelar det ju ingen roll, men det är inte så kul att komma sist jämt. Jag vill få vara riktigt bra på nått jag också! Jag och min löparkompis har satt ett mål. Innan sommaren är slut, ska vi springa ifrån Storuman och hem till Rönnvik. Det är 10 km, med en lång, seg uppförsbacke. Det blir en spännande utmaning att klara. Lite kul att ha ett mål att sikta emot. Nu ska jag försöka leta hur man ska göra för att bli snabbare. För lite snabbare borde ju gå? Kan tänka mig att det krävs intervallträning kanske. Ja, vi får väl se vad det blir av detta =)