fredag 23 mars 2012

Avera

Igår var Linda S här och visade Averaprodukter. Det var ett härligt gäng tjejer här och vi hade riktigt trevligt. Vi fick testa ansiktsmasker, så vi satt här allihopa och såg ut som att vi skulle gå på HalloweenParty ;o) Nä tyvärr, ingen bild på det.. Jag shoppade en hel del, åsså är det ju väldigt förmånligt att vara värdinna.

Nu är det fredag. Huset är städat, jag är nyduschad, och sitter här å slappar. Undra vad helgen bjuder på? Tror det blir en skotertur på söndag, till Sabotssjön. Beror lite på vädret, just nu blåster det en hel del. Jag önskar mig sovmorgon..

Nä nu måste hästarna få sitt lunchhö, sedan ska jag fixa lunch till mig också (inte hö dock... )

tisdag 20 mars 2012

???

Jag försöker att räta ut alla mina frågeteckan, men ju mer jag försöker desto snirkligare blir det..
Just nu är det allt för svårt och tungrott. På nått vi fixar vi det, för det gör vi alltid. Måste bara få saker och ting falla på plats. Jag har så svårt med saker som jag själv inte råder över. Sånt som jag inte kan påverka. Hatar att vänta, jag vet helt enkelt inte hur man gör. Men ibland finns inget annat att göra än att just vänta och lite på att folka gör det som dom har lovat. Tyvärr så får jag allt för ofta erfara att dom inte gör det. Då blir det kaos och det smäller till!


"Giv mig styrka nog att acceptera det jag inte kan förändra,
mod nog att förändra det som kan förändras
och visdom nog för att avgöra skillnaden"

Mycket kloka ord, som jag ofta fick höra av min älskade mormor <3 Idag passar dom väldigt bra för mig.

måndag 19 mars 2012

Tröjan är klar!!

Jag är färdig med tröjan till Pontus. Jag är jättenöjd, den blev riktigt bra. Jag har stickat i Rowan purelife 100% Organic wool. Nu grunnar jag på om jag ska försöka mig på att sticka en tröja till mig. Tänk så snyggt att göra en naturvit botten med mörk och ljusgröna ränder. Ja, det tåls att fundera på ordentligt.

torsdag 15 mars 2012

Sofia Magdalena


Idag har Mollan haft kungamiddag på skolan. Dom har arbetat med ett projekt om Sveriges regenter i flera månader. Den stora finalen var idag. Trerätters middag, dans och tal. Molly valde drottning Sofia Magdalena, som var gift med Gustav III. Mormor och moster Lill har sytt klänningen. Jag tycker hon är helt fantastiskt vacker, mitt lilla hjärta. Fast jag är ju lite partisk...
Hon hade då en jätteroligt dag på skolan =) Jag är så glad att hon kunde vara med.

onsdag 14 mars 2012

Vilket väder vi har idag. Underbart! Tror jag ska ge mig ut på en prommis senare.

Vi är då hemma nu igen, denna gången hoppas jag att vi får stanna hemma också.. Inte så sugen på fler turer ner på lassa på ett tag. Operationen gick bra, tyvärr så har hon fårr en infektion. Hoppas antibiotikan biter på det!

Stickningen ligger och vilar just nu. Jag har fäst alla trådar, så det är egentligen bara att ta mig I kragen och sy ihop, så är det klart. Men det var ju just det, att komma till skott. Ska försöka göra det idag =) Har en sjuk liten gosse som ligger I soffan, så jag kan ju passa på då jag sitter hos honom å sy lite.

torsdag 8 mars 2012

Tröjan till Tusse

Nu är alla delarna klara. Dax att börja montera :)

Vi kämpar vidare här, jag och Mollan. Vi ska inte klaga, det är ett bra ställe att vara på. Det är tur att Lekterapin finns. Molly håller på med lite av varje där och jag fortsätter med min stickning. Nu är det inte många varv kvar innan delarna till tröjan är klara. Sedan ska det fästas trådar och sys ihop. Den ser då ut som att den bli fin =) Det var faktiskt inte så svårt att sticka en tröja som jag trodde! Kanske blir det fler? Mollan vill ha en, kanske blir det nästa projekt. En bild på tröjan kommer naturligtvis, när den är klar. Kanske får ni se någon bild innan också ;o)

Imorgon är det dax för operation. Det känns nervöst, för både mig och Molly. Jag gör allt för att visa upp en lugn fasad inför henne, men inuti är det lite speedat. Fick också veta att detta bara är första delen av operationen. Det sista görs om 6-8 veckor. Men det kommer att bli bra. Jag tror det kommer göra mycket för Mollys skull <3

Ikväll ska vi ut på stan och äta middag ihop med en kär vän. Sånna stunder är guld värt för mig.

tisdag 6 mars 2012

Vi fick vara hemma två och en halv vecka.. Är nu tillbaks på lasarettet. Känns inte så bra just nu faktiskt. Lilla <3 mitt mår inte bra .Får inte behålla den näring som hon får i sig, så nu ligger hon med dropp för att i alla fall få vätska. Sonden kom upp igår igen. Nu ska testa en annan variant, som ska opereras in på fredag. Vi väntar just nu och ser tiden an.

Inte så kul att vara här, nu när alla barnen har sportlov och mormor och morfar är och hälsar på. Vi missar ju allt! Ja tårarna rinner, men vad hjälper det? Inte mycket. Jag vet att vi måste vara här, men just nu känns det inte bra i hjärtat…

lördag 3 mars 2012

Händer överallt

Vi har gjort ett konstverk idag. Jag är jättenöjd! Barnen tyckte det var superkul att trycka händer. Kissekatterna var också med :)

torsdag 1 mars 2012

Regn både ute och inne

Nu känns det tungt igen. För en vecka sen fick Mollan halsfluss (som om att hon inte har nog??) Penicillinet ihop med alla andra mediciner, det blev inte bra. Hon kräks varje morgon. De första dagarna höll sig sonden kvar, men i tisdags kom den upp. Bara sätta sig i bilen och fara till Lycksele, in på operation, söva ner och sätta ny slang. Hela tisdagen spenderades på sjukhus. Ok, en mycket trött Mollan och mamma landade hemma i soffan sent på tisdagen. Nya tag på onsdagen. Enligt de läkare jag pratat med under dagen så var det bara att fortsätta på samma vis. Men det gick inte.. Onsdagen fick samma resultat. Bara att åka ner till Lycksele igen och göra om samma procedur. Suck!! Idag kom frukosten upp, men slangen stannade kvar (tack och lov..)

Efter samtal med doktor MB så fick vi ett besked, som jag inte riktigt vet hur jag ska förhålla mig till. Känns tungt, men nödvändigt. Såhär kan vi inte hålla på. Vår ork är slut! Finns inge mera.. Varken hos oss eller vår fina lilla tjej. Nu är det bara att vänta. Vet inte hur länge, men snart.

Lille P kom hem med ont i magen i eftermiddag. Vi får se vart det leder. Vi sitter och ser hans favoritprogram på tv. Älgjakt. Jag har nog sett den 50 gånger sen vi spelade in den för några månader sedan. Men det finns sämre program att se.