onsdag 29 april 2009

Vill DU följa med?

Jag är sugen på att gå på Hår och Mode show på Hotell Toppen den 16 maj. Någon som vill följa? Det är grillbuffé!

9 år sedan

Idag, för 9 år sedan, blev jag fru Persson! Före det var jag fröken Johansson.


Morgon


Vi väntar på bussen.

tisdag 28 april 2009

Jo nu har det löst sig!! Efter X antal samtal och fixande och trixande så kommer det att ordna sig. Det kommer fortfarande att bli fruktansvärt jobbigt, men det kommer att gå bra. Jag måste tro på det!

Tisdag

Morgonpromenad idag också. Riktigt skönt, skulle bara ha haft en såndära Silva som LS har..

Det verkar som att det finns en lösning på gårdagens jobbiga besked, men jag vet inte om det går att fixa ännu. Ska jobba på det idag. OM det går, så är det bästa tänkbara lösningen. Jag blir varm i hjärtat av det =)

Ikväll är det dax för Mollan att debutera som vargunge. Ska bli så kul att se henne, min söta varg.

måndag 27 april 2009

Ett brev..

..fick jag idag i min gröna brevlåda. Bara genom att titta på det så visste jag vad det gällde. Nej!!! Jag får sån ångest av att bara tänka tanken. Vet att jag inte kan vara självisk i denna frågan, vill inte vara det heller, men när det handlar om det bästa och käraste jag har, nämligen mina barn, ja då är det jobbigt. Pendlar mellan hopp och förtvivlan. Vad ska jag göra för att det ska bli så bra som möjligt? Vet inte.. ringde den bästa för att gråta och få råd, min kära mamma. Tänk om det ändå inte var 120 mil emellan oss. Det hade varit lite enklare då.

Morgonpromenad


Pontus och jag är ute på en prommis nu på morgonen. Det är hur härligt som helst, fåglarna sjunger för oss.

lördag 25 april 2009

Resumé

Jag har varit så dålig på att uppdatera bloggen senaste tiden.. Här kommer i alla fall en resumé av veckan som gått.

* Ridning på måndag kväll. Lakejen gick lika fint på vanligt tränsbett! Känslan är helt fantastisk =)

* Albins kompis var äntligen tillbaks på skolan. Som han funderar, varit orolig och längtat. Dom lekte en stund på tisdagen Lyckan var gjord!

* Lunch med Mejan på Akkan. Vi satt länge och åt, surrade och drack te/kaffe. Så tervligt! Sedan en sväng på bibblan. Ska erkänna att jag inte läst böckerna ännu, men det kommer. Jag är inte så snabb på att läsa.

* Styrelsemöte.. Det är inte det samma utan Isa, jag saknar henne så fruktansvärt ibland..

* Fått glada sms från en vän som äntligen börjar å tycka att hästar inte är livsfarliga bestar. Idag fick jag till och med en bild där hon satt på hästrygggen, och log!! Se där, hon blir nog fast tillslut hon också ;o)

* Mockat hästskit i hagen!

* Haft besök av en god vän och hennes dotter. Ponuts tyckte dock att dottern var lite farlig. Han tyckte att måttet var rågat när hon skulle använda honom som häst.. Det var roligt att träffas igen, det var länge sedan sist.

* Varit ute på bron och tänt ljus. Det var näst intill omöjligt, för det blåste rejält. Imorgon har det gått två månader.. Jag frågar fortfarande varför?? Hon hade så otroligt mycket att ge.

* Städat, städat och åter städat!

Ja detta är en bråkdel av det som hänt senaste tiden.

Ha en fortsatt härlig helg! Jag njuter av solen och värmen i fulla drag!!

Vem där?


Det är någon som sitter och pratar och sprattlar för fullt utanför hagen. Spännande, tyckte Lakej.

Vatten


.. Och åter vatten!

Vår


Såhär ser våren ut i Rönnvik!

fredag 24 april 2009

Nu kan han..


..äntligen sitta :)

torsdag 23 april 2009

Besök i hästhagen


Pontus och jag har varit i hagen och myst med Lakej idag. Lakejen var så gosesjuk.. Han luktade på Pontus och funderade på vad det var för en liten människa:)

Det var inte så lätt att fånga dom på bild ihop, samtidigt som jag höll Pontus i famnen.

tisdag 21 april 2009

Villis

Drog iväg till Vilhelmina i morse med P för att köpa mat till ridskolehästarna. (Det verkar som att vi har en hungrig stallråtta på LURF, för maten tar slut på tok för fort..) Shopping på Granngården, 6 kryddväxter och grep, och lunch på Stenmans Konditori. En snabbsväng på roliga Blommaffären också såklart!

Nu är det dax att göra sig klar igen och fara på utvecklingssamtal för Mollan. Hon brukar sköta sig, så det är nog lugnt.

YES!!

Tjohoo det blev som vi ville!!! Tänk att man kan ha sån tur ibland! Hurra!!!

måndag 20 april 2009

Lyxlunch


Jag har lagat lyxlunch till mig själv idag. Pasta med färsk sparris, morötter, vitlök, kräftstjärtar och creméfraiche, toppat med riven parmesan! Så gott det blev. Nu ska jag nog ta en bit kladdkaka till efterätt :)

Håll tummarna

Det kan bli så bra det här, om det går vägen. Jag hoppas och tror att det gör det ...

söndag 19 april 2009

Vargen kommer


Nu är vargdräkten klar! Vad tycks? Själv är jag mycket nöjd:)

Hästarna


Visst är han snygg min 26-åring!

Molly och Molly-hästen följde med ut på en skritttur.

lördag 18 april 2009


Visst är han snygg!

Molly och Molly-hästen följde med på en skritttur efter vägen idag.

fredag 17 april 2009

Sötaste



Fredag

Har spenderat tre underbara dagar på stallet. För barnen har det varit aktiviteter hela dagarna med R och HH. Mycket uppskattat av alla barnen =) Vi har haft våra hästar på stallet, så det har blivit ridning varje dag. Åh de behövde jag verkligen. Lakejen har gått så himla bra. Formen sitter som en smäck ;o) Molly-hästen är pigg och busig som vanligt!

Molly red en lektion på Bobo ena dagen och oj oj oj vad bra det gick. Hon travade runt i ridhuset över bommar och runt koner, som hon aldrig gjort annat. Roligt!

Å igår kväll hade vi lyxbehandling på stallet. En kvinna från Lycksele kom upp och gav massage. Oj vad skönt! Kändes som jag var i fyllan efteråt ;o)

Idag jobbar A, så jag och barnen ska ta en lugn mys-dag. Jag väntar på posten idag, för det ska komma en dragkedja till varg-dräkten! Sen är den klar å jag måste säga att jag är riktigt nöjd!

tisdag 14 april 2009

Funderar på varför det alltid blir såhär.. måste vara mig det beror på.. men vad göra åt det?? Inget bra svar har jag egentligen.

Trött på att alltid komma i andra och ibland sista hand..

lördag 11 april 2009

Påskafton


Idag har vi varit i Nalovardo och åkt slalom. Molly är en riktig stjärna! Även Albin fick till det idag :) Vädret har varit toppen! Jag har fått massor av nya fräknar. En riktigt riktigt härlig dag med min underbara familj. ( Saknade dock mor och far.. )

Glad Påsk


En riktigt skön påsk önskar jag er alla!

onsdag 8 april 2009

Badtajm

Nu har vi varit och badat. Å sällskap fick vi! Trevligt trevligt!! Barnen sprattlade runt som små fiskar i vattnet. Efter badet blev vi naturligtsvis lite hungriga, så...

Detta blev vår lunch =) GOTT!! En rolig dag, som jag hoppas det blir repriser på ;o)

Igår hade jag en riktigt härlig dag. Hämtade A på skolan vid 12, for och shoppade lite. Var på tygaffären och letade grått, ulligt tyg. Mollan ska vara vargunge och behöver en kostym till detta.. Hur nu det ska gå. Tänk om min duktiga mamma kunde varit här, hon hade fixat det enkelt. Jag är inte lika dukktig som henne på att hitta på, fixa och trixa!! Tyg hittade jag och jag har väl någon sorts idé om hur jag ska sy, vi får se vad det blir för resultat =)

Vi gick på Akkan och fikade efter shoppingen. När vi satt där och åt så kom V och lilla N dit. Så trevligt så! Det var en hel månad sen sist vi sågs. Roligt att få sällskap och surra en stund. Vi fick även snabbesök av två pinglor, som höll på att lära sig hur barn blir till.. (fast dom vet nog redan det ;o)

Hemma igen, så belv det fyllda pannkakor till middag. Mollans val! Jag tog sedan med mig min Lakej ut på en långprommenad. Han tycker att det är så roligt att gå på gruset nu när det tinat fram och stanna å styra runt snoken i vattenpölarna! Litet roar..

Idag ska jag och bebis fara på badet! Hoppas vi får sällskap =)

Å vet ni, håll tummarna för att turen går vår väg. Skulle vara så bra och roligt om det blev så..

lördag 4 april 2009

Tokfrans


Bilden talar för sig själv:)

Solen tittar fram


Mina fina hästar passar på att sola sig medans tillfälle ges!

Molly-ridning


Vicke är värsta cowboyen!

Det ska börjas i tid.