fredag 31 oktober 2008

Äntligen =)


Nu har hon äntligen kommit hem, å jag har fått visa min lille finaste. Vi åt lunch hemma hos mig idag. Jag har saknat henne, men på nått vis så känns det ändå som att det var igår vi sågs. Jag hoppas vi hinner ses nått mer innan hon far. Men jag vet hur det kan vara när man vill hinna mycket på kort tid. Det blir inte alltid som man tänkt sig.

onsdag 29 oktober 2008

Finaste


Min finaste goaste bebis!

Go kakor


Mina små bagare bakade kanongoda dumlekakor idag.

Längtar

Imorgon kommer hon hem... min vän, som jag saknar så!

Höstlov

Oj oj vad det är mycket som händer just nu. Hinner ju inte med att blogga ;o)

Det är höstlov för barnen, så alla är hemma denna veckan. På stallet har vi lov-aktiviteter mån-tors. Vi börjar vid 8.00 på morgonen, fast Molly och jag brukar vara där vid 9.30. I måndags hade vi med oss Molly-hästen och igår var Lakejen med. Det är riktigt trevligt, och ganska så många barn som kommer dit. Vi lagar lunch tillsammans med barnen och bjuder på den. igår blev det även goda äppelmuffins =)

Idag är tyvärr Molly sjuk, hon har feber, så det blir inget stall för henne idag. Men Albin och jag ska fara dit. Först ska vi på BVC med ill-Pontus. Han ska på sitt första läkarbesök. Hoppas han blir godkännd ;O) Pontus har varit med på stallet varje dag. Han ligger i sin vagn i kklubbrummet och sover mest hela dagarna. Jag tror att han blir en häst-kille, det ska börjas i tid... Igår var HH så snäll å skötte om Pontus så jag fick ta mig en ridtur i skogen med Lakej och Maria på Calero. Mina sittben gör sig påminnda idag.

tisdag 28 oktober 2008

Förberedelser


Molly håller på att tränsa Lakej, inför ridturen. Maria hjälper henne för Lakej är ju lite väl hög.

Lilla Rundan


Molly red Lakej själv hela lilla rundan. Maria var snäll och gick bredvid.

måndag 27 oktober 2008

Lördag 25 oktober

I lördags var det "Horsemanship-dag" på stallet. Molly+ Molly-hästen och Lakej och jag var med. Det var riktigt riktigt, roligt! Vi höll på med lite ledarövningar ifrån förmiddagen. Efter lunch var det dax för en "hinderbana". Vi skulle få hästarna till att gå på läskiga presenningar, gå under fladdrande lakan, stå på pallen och mycket annat. Molly-hästen var super duktig! Hon klarade alla hiner galant. Visst ser hon lite ut som en cirkushäst? Lakejen var lite mera skeptisk till pallen. Han nöjde sig med att sätta upp två hovar, sedan var det stopp.


Molly fick Molly-hästen till att gå över presenningen hur enkelt som helst. Här ser ni att hon har slagit in henne som ett paket. Även det gick superbra!

söndag 26 oktober 2008

Halloween Disco


I fredags var Molly och Albin på disco. Dom lekte och dansade hela kvällen. Molly var en häxa med eldrött hår.

Albin utklädd till vampyr! Dom hade jätteroligt på discot.

torsdag 23 oktober 2008

Phil och Ted


Snygg och praktisk

måndag 20 oktober 2008

Utmmanad

Jag har blivit utmanad av Maine! http://mainecarlhed.wordpress.com/ Roligt, jag gillar utmaningar =)


Reglerna är följande:
* Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg. (check).
* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
* Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

Ok, let´s go!

1 Jag är egentligen en stadstjej, som utav en slump hamnat ute i skogen. Om någon sagt till mig för 15 år sedan, att jag skulle bo i norrland, mitt ute i skogen, haha då hade jag knäckt mig av skratt! Nu trivs jag väldigt bra här uppe. Fast önskar att jag hade mamma och pappa lite närmare.

2 Jag älskar hästar. När jag var liten och gick på ridskola, så var min högsta dröm att få en egen häst. Nu har jag två =) det är inte alla förunnan att kunna uppfylla sina barndomsdrömmmar.

3 Har faktiskt gått och spelat tvärflöjt i många år. Kan det vara en 5 år kanske. Tycker om att spela, men nu förtiden blir det alltför sällan flöjten kommer fram ur fodralet.

4 Saknar mina vänner och min familj ifrån Varberg så otroligt mycket.

5 Har jobbat som textilslöjdslärare. Minns du Lina? ;o)

6 Ja nu vet ja en knäpp sak. När jag gick i högstadiet så gjorde jag en knasig sak. Vi hade någon form av samling i aulan, alla skolans elever. Rektorn pratade om ditt och datt. Vi var väl allmänt uttråkade... rektorn hade inget hår på huvudet. Vi satt och tramsade, som högstadieelever brukar göra, och funderade på om han polerat flinten, för den var så blank. Tillslut var talet över. Jag stötte på rektorn på vägen ut och frågade honom helt sonica om han hade polerat sin blanka flint! Det hade han inte. Usch så taskig jag var, tur att jag kan skylla på att jag var ung och oförståndig.

7 När jag var en si sådär 9-10 år så gick Nord och Syd på tv. Minns ni den serien? Jag tyckte att klänningarna var så otroligt fina som kvinnorna hade på sig. Min kusin och jag kom på den geniala idén att skriva till SVT och fråga om vi kunde få en såndär klänning alt. underkjol som gjorde klänningarna sådär yviga. Någon klänning fick vi aldrig, men dock ett svar farån SVT. Dom beklagade att dom inte kunde ge bort några klänningar, men tyckte det var rolligt att vi uppskattade serien =)

Sådär ja. Sju saker om mig.

Vem ska jag nu utmana...

1 Lina- min tvillingsjäl. Vi är så lika på många saker. http://anill.blogg.se

2 Sofie i Varberg- men har inte hennes bloggadress. Men jag vet att du brukar läsa, så fixa detta nu ;O)

3 Maria- http://mejan.blogg.se

4 en annan Maria- http://chiqitita.blogg.se

5 Helena- http://helenahaegglund.blogg.se

6 Linda- http://linda1979.bloggspace.se

7 Fanny- http://fannysundstrom.blogg.se

Ja deet var väl sju stycken det. Nu återstår det bara att meddela dem alla att jag utmanat dem!

fredag 17 oktober 2008

Städdag

Som rubriken lyder, jag har städdag idag. Barnens rum är klart redan. Golvet är torkat och fönstrena putsade. Jag känner mig riktigt nöjd med mig själv. Sedan att resten av huset är stökigt och lite kaosartat, det glömmer vi nu för en stund ;o)

Putsa fönster måste vara nått av det tråkigaste som finns. Varför? Vet inte riktigt, för det tar ju egentligen inte lång tid och det syns ju verkligen när man har gjort det. ( i alla fall på mina fönster, för dom brukar vara så rejält skitiga innan jag putsar dem... ) Mitt mål är att alla fönster ska vara putsade innan kvällen. Sedan behöver jag ju inte göra det igen på nått år (hihi)

Hade migrän i natt. Jag har varit förskonad från det senaste månaderna, men i natt kom det och det rejält. Kändes som att huvudet skulle gå i bitar och hade det gjort det så hade jag nog knappast kännt någon skillnad. efter två timmars massage av min underbare man så kunde jag somna igen. Var även tvungen att ta medicin, därför känns det som att jag är bakis idag...

Nä nu ska jag fika lite, sedan back to work!

torsdag 16 oktober 2008

Kompisar


Pontus har fått nya kompisar i taket. Dom har haft långa samtal idag.

Lycksele-resan

Igår var vi i Lycksele. Jag hade längtat så, för att vi skulle bland annat titta på VAGNEN. Glad och exalterad gick jag in på barnvagnsaffären. Åh där stod vagnen... men såg den verkligen ut sådär! Bred och opraktisk, kantig och klumpig, ja jag kan rentav nästan kalla den ful! En sån vill jag inte ha. Gissa om jag blev besviken!! *grina* *gråt* Så jag fick återvända hem, utan ny vagn. För än om jag älskar vagnar, så köper jag inte en vagn som inte är praktisk och ofin (bättre ord än ful ;o) ) Tur att jag har en fin vagn redan. Fast det som är kruxet är ju att den är lite för stor för att få plats i bilen när vi åker hela familjen. Få se om jag ids bry mig om att skafffa någon annan... Känner mig anti just nu.

Jag fick i alla fall min favvomat på Lilla Bageriet. Mums =)

Å du Lina, bageriet finns kvar. Vi åker dit någon gång och frossar i godaste maten!

Räkor


Detta är min absoluta favvomat! Finns på Lilla Bageriet i Lycksele.

tisdag 14 oktober 2008

Bad


I eftermiddag har jag varit med Molly och Albin på badhuset. Vilka vattendjur! På vägen hem körde vi ikapp glassbilen och köpte pinnglass. Värsta lyxiga dagen enligt barnen.

måndag 13 oktober 2008


Dagens bakverk!

söndag 12 oktober 2008

Nybakat


Jag har bakat bröd ikväll. Riktigt gott!

Söndag

Lille V är sjuk =( Hög feber och ont i halsen. Hoppas att det inte håller i sig så länge. Igår hyrde jag en film åt honom, Bee Movie. Superkul film! Alla barnen (även bäbisen) gillade den.

Vad har jag då gjort idag. Jo spenderat halva dagen i tvättstugan... Tvätten svämmade över nästan. Ändå så tvättade jag bort för tre dar sedan. Det blir en hel del tvätt med fyra barn och en gubbe i huset. Speciellt när dom är ute och gräver och grejar hela dagarna. För grävt det har dom minsann gjort. I slutet av veckan så kom jag på att vi har pratat om att det vore så bra att ha rinnande vatten i stallet. Men det har liksom inte blivit av att det blivit nått mer än bara just en tanke. Tills nu =) Anders var helt inne på min idé att fixa vatten. Snart fryser marken(hopppas vi) så skulle det bli i år så fick han rappa på. Sagt och gjort så började han gräva, för hand. Det är iof inte så långt, kanske fyra meter. På två dagar var det klart. nu har vi rinnande vatten i stallet. Tjoho!!! För att förstå hur stort detta är för mig så tänk att jag bar mellan 60 och 80 liter vatten PER DAG under hela förra vintern. det är mycket och tungt! Nu är det slut med det =))

Och förresten Tack Lovisa för hjälpen. Jag tror att jag fått till det ;o)

lördag 11 oktober 2008

Ensam

Jag känner mig ensammast i världen. Trots att jag har man och mina fyra barn omkring mig... Varför blir det så? Bara att vänta på att denna dagen ska gå och att morgondagen blir lite ljusare.

torsdag 9 oktober 2008

En vanlig torsdag

Ja idag är det en helt vanlig torsdag. Lite regnigt är det emellanåt. Fast det gör inte mig så mycket, jag sitter liks inne och grejar. Har slitit mitt hår för LURF´s hemsida, men tillslut så blev det som jag ville.

Jag och bäbis-Pontus har badat idag. När vi badat färdigt och gått upp för att torka oss, då spyr han ner hela sig och halva mamma... Bara att gå in i duschen igen! Sedan så somnade han så gott i sin fina vagga. Jag är så glad att vi slog till och köpte den. På tal om att köpa, nu är det bara sex dagar kvar tills vi ska till Lycksele och "titta" på vagnen (hihi..) jag längtar!

Ikväll ska Molly rida och vi ska som vanligt ta med oss Molly-hästen. Det går så väldigt bra för henne att rida Molly-hästen på lektionerna. Visst är det lite bökigt att dra med hästen varje gång, men det får gå. Nu när Molly så gärna vill rida henne så får vi så lov att ställa upp på det =) Jag är så glad att hon över huvudtaget vill rida.

Nu ska jag vila en stund, tills Pontus vaknar!

onsdag 8 oktober 2008

Dagens kläder


Mormor har stickat superfina kläder till Pontus. Min lille nyckelpiga.

Hur söt får man vara!

måndag 6 oktober 2008

Nya kläder


Pontus i nya dina kläder i mammas favoritfärg.

söndag 5 oktober 2008

Söndag


Idag öppnade vi en ny höbal. Barnen roade sig med att hoppa i höet och göra alla möjliga och omöjliga konster.

lördag 4 oktober 2008

Snö


Idag snöar det. Barnen är överlyckliga. Dom är redan påklädda och är ute och leker å klockan är bara 08.00

Morgonstund har hö i mun.


Lakej vid frukostbordet.

Gott med hö sa hästen :o)

torsdag 2 oktober 2008

Badrummet


Nu är det helt klart i badrummet i källaren. Jag är så nöjd och glad över det.

Vårt härliga bubbelbad.

Underbart!


Oktober- den rosa månaden

Globen lyser rosa hela oktober.
Den 28:e oktober är det Rosa Bandet-gala.
Man kan köpa rosa i oktober.
Lördagen den 25:e oktober är det den rosa lördagen.
(Förra året utsågs Strömpilen i Umeå till "Bästa Rosa Lördag-arrangör 2007")
Alla vet nog vad rosa bandet står för.
Köp ett, köp rosa och skänk en liten slant.
Man grämer sig inte så mycket om man tappat en 50-lapp, men istället för att tappa den kan du skänka 50 kronor till rosa bandet.
Stöd Linas insamling!
Du hittar den på http://anill.blogg.se

Till Anonym

Helt rätt du kommer att få skit för ditt inlägg, din fega j***l!! Du kan inte ens stå för vad du skriver, utan anger dig som "Anonym". Illa illa! Låt bli att kommentera, om du inte kan stå för dina ord!

Jag hatar fegisar!

onsdag 1 oktober 2008

Anmälan

Idag har jag gjort klart den första anmälan. Den går till HSAN- hälso och sjukvårdens ansvarsnämnd.

Om jag ska vara riktigt ärlig, så hoppas jag att han åker dit så det smäller om det. För att han har gjort ett stort misstag, det råder inga som helst tvivel om. Kanske är fel av mig att tänka så, men det lidande som hans misstag har orsakat mig, det önskar jag ingen annan.

Jag har två anmälningar kvar att göra. Det är tungt att göra dessa, men nödvändigt. Så jag ska kämpa vidare och fixa dom också snart.

På nått sätt så känns det som att när alla anmälningar är klara och inskickade, då kan jag gå vidare. Jag hoppas det i alla fall. Jag vet att det inte blir ogjort på nått sätt av att han åker dit. Men det blir någon form av upprättelse för mig, att han faktiskt gjorde ett grovt misstag och att han får en så kallad prick. Kanske kan det förhindra att fler råkar ut för samma sak.