tisdag 30 oktober 2007

Molly på LURF

Första dagen på höstlovet så ville Molly fara ut och rida. Så vi lastade in Molly-hästen i transporten (hon går alltid in snällt) och styrde mot LURF (Luspens ryttarförening). Där red hon i padddocken. Det går verkligen jättebra för de två Mollysarna ihop.

Bakning

Luspens Ryttarförening driver tilsammans med skolorna i kommunen ett projekt som heter Häst och Hälsa. Detta görs möjligt via Idrottslyftet. En kväll så kom dom till oss och lånade vår bagarstuga, för att få prova på hur det är att baka tunnbröd. Det var ett glatt gäng som kom, efter lite instruktioner så gick det utav bara farten att baka tunnbröd.

Tävling

Lördagen den 27 oktober så följde jag med några av tjejerna ifrån stallet på deras första hopptävling. Det var en klubbtävling i Vilhelmina. Dom var jätteduktiga. Tilsammans så tog dom tre rosetter. På bilden har vi fr. v MArianne på IceCream, Marine, Tina på Bobo, Mikaela och Agnes på Didi.

Soluppgång

Solen är påväg upp över viken. Ännu en bild som övertygar mig att jag bor på vackraste stället ;)

Katten Findus

Varje morgon då Molly och jag går upp till bussen så följer Findus med oss. Han är riktigt sällskapssjuk. När Molly åkt iväg med bussen så går han med mig hem igen.

Uteritt i mörker

Jag är, som nog alla som känner mig redan vet, ganska så mörkrädd. Trots detta så bestämde Maria och jag oss för att rida ut i mörkret. Jag skauule rida och möta henne på deras väg först. utrustad med pannlampa och reflexset på Lakej gav jag mig iväg. Lakejen är nog inte så mörkrädd egentilgen, men när jag satt på hans rygg och darrade som ett asplöv, så blev han lite misstänksam. Han hoppade till för minsta lilla ljud och prassel. När vi väl mötte Maria och Flax så blev det lite lugnare. Vi red svängen upp till Ensamheten och genom SKOGEN hem. I den skogen finns det björnar, det VET vi. Faktiskt så var det en riktigt trevlig upplevelse. Det var häftigt att rida igenom mörkret, man såg bara två meter framför hästen. Himlen var full av stjärnor ovanför våra huvuden. Kan tänka mig att det blir ännu mysigare att rida när snön har kommit och det är månljust. Ser fram emot det :O)

Nytt täcke

Molly tyckte att Molly-hästen behövde ett nytt täcke. Så hon hittade en filt ute i stallet som hon tycket att vi skulle göra om till ett täcke. Så efter lite klipp och syning så blev det ett riktigt bra resultat.

måndag 22 oktober 2007

Hubertusjakt 2007

Copyright: Susanne Gunnarsson
Jag och Lina for till Tanne Gård i Lycksele på Hubertusjakt i början av oktober. Det var superkul. Vi var 25 ekipage som red och hoppade i skogen. För att vara så många hästar så gick det lugnt till. Lakej och Boggi var colla killar :o)
Copyright: Susanne Gunnarsson
Här står vi och väntar på startsignal till upploppet. Spännande värre... tyvärr så hittade ingen av oss svansen =( Det gjorde en tjej från Vågnäs.

Copyright: Susanne Gunnarsson
Här är alla ekipagen, snånär som på en, samlade efter en lyckad jakt. När vi skulle vända hem igen så upptäckte vi att vi hade fått punka på Linas nya transport. inte kul. En hjälte, vid namn Peder, hjälpte oss. (han sitter längst fram med hatt) Så tillslut tog vi oss hem med reservhjul. En roligt tillställning som vi gärna återvänder till. Tack till Susanne Gunnarsson, Stall Vågnäs för lånet av bilderna.


30 år!

Jaha då var man 30 år då. Inte så stor skillnad mot 29 fasktiskt. Jag fick 35 besök av nära och kära under dagen. Tack alla för att ni kom ihåg mig. Trevligt! Goda tårtor hade familjen ifrån Varberg fixat.

söndag 21 oktober 2007

Min Ängel

En sån fin liten tös =)

Premiärturen

Alva satt på en häst för första gången. Jag tror att hon fattade tycke för hästar =) Molly hästen skötte sig jättebra.

Traktorförare

Viktor älskar att köra traktorer. Det är det bästa han vet :O)

lördag 20 oktober 2007

Så vackert!

Jag tror nästan att jag bor på vackraste stället på jorden. I alla fall dagen då denna bilden togs =)

Prinsessor

Prinsessan Alva och prinsessan Molly var på besök i Rönnvik en dag.

Mormor och Molly

Molly och mormor sitter i soffan och handarbetar. Jag tror minsann att Molly försöker lära sig att sticka.

Frukost!!

Såhär ser det ut när hela familjen ifrån Varberg är samlad och alla ska äta frukost. Finns det hjärterum så finns det stjärterum :O)

Lillebror Jacob

Lillebror Jacob tog sin jägarexamen i våras och är nu med på sin första älgjakt. Enligt uppgift så var det roligt och han gör gärna om det.

Dax för jakt igen

Albin, Matte (min storebror) och Ebba sitter på pass och bara väntar på att älgarna ska komma förbi. Tyvärr så kom det inga denna gången.

Fina Ebba

Vilket fint kort på Ebba, taget av "Pappa Jan"

Vattnet är kallt, men det är så roligt att apportera att Ebba inte tänker på kylan.

måndag 8 oktober 2007

Skönt!!

Åh det är så skönt att rulla sig lite i gruset när man har varit ute på en tur och blivit svettig.

Molly och Mathilda

Lakejen och jag var i Umeå på kurs över helgen. För att Molly-hästen inte skulle behöva vara ensam så lånade vi Mathilda av Camilla och Tommy. redan första dagen tog vi ut de båda shettisfröknarna på en liten tur. Morfar körde Mathilda och Molly red på Molly. Molly var superduktig, för hon galopperade själv för första gången =) Molly-hästen fattade galopp lugnt och fint!





Lite godis i hagen efter ett arbetspass är aldrig fel!





Oväntat besök

Rätt var det var så såg jag att det kom en häst och sprang förbi fönstret. Hm... jag har ingen hage utanför det fönstret... Det var Calero och Flax som hade rymmt ur sin hage ute på Rönnäs. Sedare på eftermiddagen så fick Maria hem sina rymmlingar igen.

:o)

Såhär ser mitt TV-rum ut :o) Det är mina fina tjocksockar som ligger på bordet...

Albin på jakt

Morfar tog med sig Albin och Ebba ut i skogen en eftermiddag. Dom skulle jaga fågel. Albin tycker att det här med jakt är jättespännande. Han sitter tyst (ja ganska i alla fall...) och väntar på att det ska dyka upp nått.

Fridfullt

Albin och Ebba spanar ut över myren för att se om det finns några byten därute.

söndag 7 oktober 2007

Ute på vandring

Det är så smidigt att slippa gå själv och låta pappa göra jobbet =) Viktor trivdes bra på ryggen. Han hade bra kolla på allt som hände runt omkring.

Vickis och Ebba

Viktor gillar Ebba. Här ligger dom på köksgolvet och myser.

Ung och vacker

Jag hittade min fina Lakej på Sundsvalls Fältrittklubba hemsida, under hästar vi minns. Se så fins han var. Inte för att han inte är det fortfarande, för det är han. Roligt att se hur han såg ut som ungdom.

SÖK!!

Ebba gillar att spåra. Det var med stor glädje som hon letade efter benet. Ännu gladare blev hon när hon hittade det =)